همزمان با روز تکریم مادران و همسران شهدا؛

رئیس دانشگاه تهران با مادر شهید مهدی رجب‌بیگی دیدار کرد | کارنامه شهید رجب‌بیگی در یک قاب به مادر شهید تقدیم شد | اعطای مدال دانشگاه تهران به مادر شهید

رئیس دانشگاه تهران همزمان با روز تکریم مادران و همسران شهدا با حضور در منزل مادر شهید مهدی رجب‌بیگی دانشجوی شهید دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، با مادر این شهید دیدار کرد و روحیه مادران شهدای انقلاب اسلامی را ستود.
۰۶ دی ۱۴۰۲ | ۱۳:۴۸ کد : ۳۸۸۶۰ اخبار
رئیس دانشگاه تهران با مادر شهید مهدی رجب‌بیگی دیدار کرد | کارنامه شهید رجب‌بیگی در یک قاب به مادر شهید تقدیم شد | اعطای مدال دانشگاه تهران به مادر شهید

شهید مهدی رجب‌بیگی دوم مرداد ۱۳۳۶، در دامغان چشم به جهان گشود. او دانشجوی رشته مهندسی راه و ساختمان دانشگاه تهران بوده است. او پنجم مهر ماه ۱۳۶۰ بر اثر ترور و اصابت گلوله به قلب شهید شد.

دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در دیدار با مادر شهید رجب‌بیگی، این شهید را واجد ویژگی‌های شاخص و چند بعدی دانست و گفت: مرور سوابق و زندگینامه شهید رجب‌بیگی نشان می‌دهد که ایشان اعتقاد راسخی به ایجاد تغییر از مسیر کار فرهنگی داشته است. با توجه به مهارت سخنوری، قدرت تحلیل مسائل سیاسی و فرهنگی، قلم توانا، احساس مسئولیت‌پذیری و حضور فعالانه شهید رجب‌بیگی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، می‌توان او را به عنوان یکی از الگوهای موفق جهاد تبیین و جنبش فرهنگی نام برد.
 

پرورش یک نسل انقلابی؛ هدف شهید رجب‌بیگی از زبان مادرش
خانم سکینه عالمی، مادر شهید مهدی رجب‌بیگی که اکنون ۹۱ ساله است و ۴۲ سال از شهادت فرزندش مهدی می‌گذرد، در همین راستا می‌گوید که مهدی برای انقلاب خیلی زحمت کشید و توانش را در میان دانش‌آموزان صرف می‌کرد. خانم عالمی ادامه داد: مهدی یک معلم جهادی بود و می‌گفت می‌خواهم این بچه‌ها (دانش‌آموزان) را انقلابی کنم تا برای کشور یک نیروی خوب بشوند‌. مهدی شب و روز نداشت، روزها می‌رفت مدارس نازی‌آباد و یاخچی‌آباد درس می‌داد و می‌گفت می‌خواهم این بچه‌ها را آماده کنم.

مجتبی رجب‌بیگی، برادر شهید هم در این دیدار از ابعاد دیگر شهید سخن گفت؛ از ذوق هنری تا مردمداری. شهید رجب‌بیگی که خود از نامداران عرصه ایثار و شهادت است، در دوران دانشجویی خود دوستانی داشته است که آنها در طول سال‌های استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران حضور داشته و به پشتوانه خون این شهید و سایر همسنگرانش، اداره امور کشور را به دست گرفتند. برادر شهید رجب‌بیگی از رحمان دادمان تا حبیب‌الله بیطرف و دیگر نام‌ها به عنوان دوستان شهید رجب‌بیگی نام می‌برد که بعدها هر کدام نقشی در اداره کشور داشتند.

دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در این دیدار با بزرگداشت نقش شهدا و قدر دانستن روحیه و صبر مادران شهدا، تاکید کرد: پیشرفت کشور و دوام انقلاب اسلامی مرهون رشادت‌ها و ایثارگری‌های شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است. شهید رجب‌بیگی یک دانشجوی تراز دانشگاه تمدن‌ساز است که دانشگاه تهران به وجود چنین انسان شایسته‌ای که در تمام ابعاد علمی، فرهنگی، سیاسی، فردی شاخص و سرآمد بوده است، افتخار می‌کند و ضروری است که شخصیت این عضو فرهیخته دانشگاه تهران برای سایر دانشجویان تبیین شود تا شاهد تکثیر هر چه بیشتر دانشجویان مشابه ایشان و ترویج فرهنگ ایثار و مسئولیت‌پذیری در سطح جامعه باشیم. سرمایه بزرگی که شهدایی همچون رجب‌بیگی‌ها برای ایران عزیز ایجاد کردند، پشتوانه امنیت کشور و مردم است. بنابراین همه ما باید در عمل، قدر این سرمایه‌ها و جانفشانی‌های شهدای گرانقدرمان را بدانیم و رفتارهای خود را در مسیر شهدا تنظیم کنیم تا مشمول عنایات شهدا و خداوند متعال قرار گیریم.
خانم عالمی در ادامه این دیدار به ذکر خاطره‌ای از فرزند شهید خود پرداخت و گفت: فکر آقا مهدی با ما فرق داشت. هر روز می‌دیدم که آقا مهدی صبح زود از منزل خارج می‌شود. یک روز بدون اینکه متوجه شود او را تعقیب کردم تا ببینم کجا می‌رود و چه کار می‌کند. دیدم مهدی وارد مدرسه‌ای شد. کنجکاو شدم که چرا این قدر زود به مدرسه رفته است. دیدم آفتابه‌ای دستش است و دارد حیاط مدرسه را آبپاشی می‌کند و به نوعی به سرایدار مدرسه که مریض بود کمک می‌کرد.

مادر شهید رجب‌بیگی با این جمله "هر فردی باید خودش جوهر داشته باشد" بعد خودساختگی و عزت‌نفس شهید مهدی رجب‌بیگی را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: آقا مهدی یک آدم چند بعدی بود و یک جا آرام و قرار نمی‌گرفت و در سنگرهای مختلف، از دانشگاه و مدرسه تا محله و دیگر فضاها به دنبال کار انقلابی و جهادی بود و خیلی دلش می‌خواست که دیگران راهش را ادامه دهند.
 

خواسته مادر شهید رجب‌بیگی از رئیس دانشگاه تهران
خانم سکینه عالمی از رئیس دانشگاه تهران خواست که مرتب در هر سخنرانی و در هر جلسه‌ای که با دانشگاهیان و مردم و مسئولان حاضر می‌شود، این خواسته قلبی شهید و خانواده شهدا که ادامه دادن راه آنها است را تکرار و یادآوری کند.
 

دکتر مقیمی: اثر کمک و نظر شهدا را در کارمان می‌بینم
دکتر مقیمی، رئیس دانشگاه تهران نیز خطاب به مادر بزرگوار شهید رجب‌بیگی گفت: ما همه فرزندان شما هستیم و آمده‌ایم از شما انرژی بگیریم و با قوت قلبی که شما به ما می‌دهید، در راه آرمان‌های مقدس انقلاب اسلامی و شهدا، مصمم‌تر و با همت مضاعف گام برداریم.
 

روایت تجربه زیسته خانواده شهید رجب‌بیگی در امر نیکوکاری برای دانشجویان
رئیس دانشگاه تهران در پی سخنان مادر شهید رجب‌بیگی درباره نیت‌ها و عمل‌های خیرخواهانه شهید و همچنین حضور خانواده شهید در پشتیبانی از نیازمندان، از مادر شهید رجب‌بیگی برای حضور در جمع اعضای ستاد مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران دعوت کرد و گفت: میزهای مختلفی اعم از میز نیکوکاری، میز اردوهای جهادی و … در ستاد مسئولیت اجتماعی دانشگاه فعال شده است و دانشجویان در قالب این میزها به فعالیت در حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی می‌پردازند؛ امیدوارم فرصتی فراهم شود تا شما بانوی بزرگوار به عنوان مادر شهید رجب‌بیگی و خیر نیک‌اندیش در جمع دانشجویان حاضر شوید و تجربه زیسته خود را در امر نیکوکاری برای دانشجویان بیان نمائید.
 

اعطای مدال نقره‌ای دانشگاه تهران به مادر شهید رجب‌بیگی
رئیس دانشگاه تهران که با همراهی دکتر مهدی شهبازی سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی، دکتر محسن دشتکوهی مدیرکل امور شاهد و ایثارگر و دکتر فرزانه معاون فرهنگی دانشکدگان فنی دانشگاه تهران به دیدار مادر شهید مهدی رجب بیگی رفته بود، علاوه بر اینکه کارنامه دوره تحصیلی شهید رجب‌بیگی در یک قاب به مادر شهید اهدا نمود، مدال نقره‌ای دانشگاه را به مادر این شهید دانشگاه تهران اعطا کرد.